IV Hoidosta lähtiessä

Jäsenkorjaushoidon jälkeen sinun tulee välttää fyysistä rasitusta (esim. raskaat, kiertoliikkeitä sisältävät kotiaskareet, lenkkeily, puutarhatyöt yms.), koska tukirankaa ylläpitäviä pehmytkudosalueita on pehmitetty ja löysätty, joten niiden tuki on heikompi. Älä kuitenkaan huolestu, sillä normaali tuki palautuu 3-5 päivän kuluessa.


Aloita liikuntaharrastuksesi varovasti (esim. kuntosaliharjoittelu aina pienellä vastuksella) ja lisää rasittavuutta asteittain. Tällöin voit myös kuulostella kehosi mahdollisesti muuttunutta asentoa ja lihasten toimintaa niin, että uudet, optimaalisemmat liikeradat tulevat kehollesi tutuiksi, eikä vanhaan virheelliseen liikerataan lipsahda takaisin niin helposti.


Väsyneisyys on hoidon jälkeen yleinen oire. Kehosi jatkaa itsensä korjaamista vielä pitkään hoidon jälkeen. Anna sille sen pyytämä lepo.


Käsitellyillä alueilla voi olla myös käsittelyarkuutta. Se on aivan normaali reaktio, joka häviää itsestään yleensä muutamassa päivässä. Jos kipu kuitenkin jatkuu pidempään, ota yhteyttä.


Vältä hoidon jälkeen saunomista ja kylmissä vesissä uimista, auringonottoa ja muutakin runsasta hikoilua. Kuuma ja kylmä eivät ole pehmytkudosten kannalta optimaalisia lämpötiloja käsittelyn jälkeiseen palautumiseen.